2009. október 25., vasárnap

Marrakesh




Annyira megtetszett ez a lehetetlen színű 4-es kocka, hogy vettem két csomaggal. A színe miatt nem igazán fogom tudni hordani, de annyira jól néz ki! Talán valaki másnak készült, csak még nem találkoztak. :-)

Pisztáciás




Azt hiszem, ez a színkombináció igazán én vagyok. :-)

Gesztenyeméz




Íme, még egy Fordan. Ha lenne több gyöngyöm, nyakéket is készítenék belőle. Talán majd egyszer. :-)

Citromos, málnáls


Mu Fordan mintájába beleszerelmesedtem. Fűztem is gyorsan hármat. És még kettőhöz válogattam gyöngyöt. :-) Lehet, hogy túlzásba viszem? De annyira tetszik! És nem is készül olyan gyorsan.

Becsavarodva


Megtetszett az egyszerűsége, ki akartam próbálni egy ilyet is. Azt hiszem, nem ez lesz a kedvencem. :-( Lehet, hogy csak a színei nem jönnek be így együtt. Talán ollóra ítélem egyszer.

Csipkebogyó szett


Íme, egymás mellett...

Csipkebogyó medál


Elkészült hozzá egy medál is, természetesen kis fityegővel megtoldva.

Csipkebogyó


Végre rászántam magam a bogyózásra. Már sokat kinéztem magamnak, de valami más mindig elcsábított.

2009. október 11., vasárnap

Visszafogott




Púderrózsaszín fehérrel. Most erre vágytam. :-)

Zöld kockás


Egy kis vidám, tavaszi színösszeállítás így október közepén.

Minta: Ande

Habos kávé


Raw kari, emelet ráépítéssel. :-) Egyszerű, de kedvenc színek.

Bogyós golyós spirál


Azt hittem, elég lesz a golyó egy teljesen zárt karperechez. Hát, nem lett. Na, de eszembe jutott a régi gengszter mondás: Ha rövid a karod, toldd meg egy pisztollyal. :-) Így kapott két nagy golyót, meg egy bogyót.

2009. október 4., vasárnap

A ma feltöltött képek természetesen több hónap munkáját takarják, de most végre erőt vettem magamon, és megcsináltam a blogoldalt. :-)

Lilie Poupet kari




Ez is régi vágyam volt, most sort kerítettem rá. Meseszépre sikerült. Mivel medálom nem volt hasonló színekkel, még aznap este gyorsan megalkottam egy kockákból fűzött kockát, és kicsit legömbölyítettem. :-)

Kubikebo Penico után




Szerelmese vagyok ennek a karinak. Persze medál nélkül mit sem ér. :-) Lett neki.

bbbrrr.... hernyó!!!


Na, ez úgy indult, hogy raw alap, magasítással, de nem sokat mutatott. :-( Így kapott rá szalma és csiszi keretet. Most teljesen hernyó kinézetű.

Kokárda


Már régóta szemeztem KKriszta 'Bonbon' ring mintájával, aztán a héten elővettem a kottát, és az alapot megfűzve karkötőt és hozzá medált gyárottam. Bár élőben egyáltalán nem ennyire lila, inkább barnás-mályva színű. Egyszerűen nagyszerű.

Három karperec


Íme, hárman együtt. Imádom ezt fűzni. Kicsit duci, de nagyon jó viselni. Szétnyitva olyanok, mint egy szál virsli, ezért úgy nem készült róluk kép. :-)

Kakaós-fahéjas


Volt egy rakás 6-os csiszim, különböző színekben. Futószalagon készült. :-) Nem bírtam abbahagyni. A végét patentkapoccsal zártam, mert karperec formájút akartam. Így is lett.

Kockák szalmából


A BB 2007 áprilisi számában találtam ezt a karit, és egyből megkívántam. Bár iszonyú meló volt, megérte. Egyszerűen a bolondja vagyok. :-)

Kisvirágos


Panita mintája alapján fűztem, két színben is elkészült, de a régit már elvitték. Ezért magamnak is újra elkészítettem.

Égetett agyag


Tiszi Csokis szeder karkötője alapján készül el. Találtam egy gyönyörű, matt 6-os gyöngyöt, amihez volt matt púderrózsaszín 11/0-ás kása. Már azóta fájt a fogam erre a karkötőre, amióta Tiszi megosztotta velünk a mintát. Most végre elkészült. :-)

Köszönet a mintáért.

Minta: http://tiszigyongy.blogspot.com/search/label/minta

Fáradt zöld


Egyik nap érdekes, vese alakú gyöngyöt találtam. Meg kellett vennem, már csak a színe miatt is, de fogalmam sem volt, milyen technikával fogok belőle karkötőt gyártani. Aztán itthon megszállt az ihlet, így heringgel készült el, belekombinálva mohazöld kockákat és fekete 15/0-ás kását. Amint készen lett, hiányérzetem támadt, így gyorsan kapott egy icipici medálkát is.

Szomorkás szőnyegminta


Ezt a színkombinációt muszáj volt egy az egyben lekoppintanom Irosperle oldaláról. Mivel a megfelelő színeket csak különböző méretű és fajtájú gyöngyökből tudtam összehozni, ezért vért izzadtam, hogy nagyjából szabályos formája legyen. Persze tökéletesre így sem sikerült. :-( De egyszerűen imádom.

Párosan szép az élet


Hogy ne legyen egyedül a shy smile medál, kapott egy hozzá méltó karkötőt. Igaz, nem teklával, hanem csiszivel, de szerintem így is passzolnak.

DNS spirál


Egyik BB számban találtam a mintát, nagyon megtetszett. Végtelenül egyszerű, de mégsem szokványos. Meg kellett fűznöm. Kényszer hatása alatt cselekedtem. :-)

zöld-fekete szalmás


Gyors sikerélmény kellett. :-)

rózsaszín-barnák egy rakáson


Csokorba szedve.

Mohos borostyán


Ez lett a zöld-sárga variáció. Őt is nagyon szeretem.

Rózsaszín teklás, csokis


Egy japán kiadványban találtam a mintát, zöld-sárga színben is elkészült. Egyszerű és mutatós.

Csilivili


Szilu kristálygömbje alapján készült, bár nem volt swarim, így csiszivel dolgoztam. Nem is lett olyan telt, mint ha swariból csináltam volna. De majd abból is elkészül. Egyszer... :-)


Sweety Donut (KKriszta)


Kicsit csálé, kicsit ferde, de az enyém. Hiába a pontos útmutatás, nekem ez most így sikerült. :-(

Majd a következő már jobb lesz. Szeretem a pasztell színeit, sokmindenhez felvehető.

Fekete özvegy


Annyira elegáns, hogy az már fokozhatatlan. Ritkán viselek feketét, de miatta többször fogok, hogy feltehessem. :-)

Kiwi-fekete


Sajnos, a kép nem lett túl jó, a fotómasina ezt a medált csakis vakuval volt hajlandó megörökíteni. Túlságosan becsillog. Öt kép készült róla, és még ez lett a legjobb. Egyszerűen rajongok a zöld-fekete variációkért (is).

Tejszínhabos napsárga


Na, ez a színkombináció adta magát. A sárgát leginkább fehérrel szeretem feldobni. (Persze, azért lesz kivétel.) :-) A közeli patikából addig nem engedett el a gyógyszerésznő, amíg le nem tettem a nagyesküt, hogy a fűzésmintát beadom neki. Nem volt érdekes, hogy mögöttem feltorlódott a sor, le kellett vennem, hogy megnézegesse. :-) Másnap bevittem a mintát. Jó érzés volt, hogy másnak is tetszik.

Csoki-puncs


A klasszikus, megunhatatlan, nőies színkombináció. (Szerintem). Shy-smile medáljaim sorában az egyik kedvenc. Mivel sok bontott gyöngyöm van (anyu régi, elszakadt gyöngysoraiból), ezért mind kapott fityegőt. :-)

Köszönet DeEvának a mintáért.

Karácsony


Beleszerettem DeEva Shy-smile medáljába, egy nap alatt hatot fűztem belőle, mindenféle színű teklából, amim csak volt. :-)

Ha ránézek, mindig karácsonyi dalok visszhangzanak a fülemben, innen az elnevezés.

Ezüst-fekete szalmás


Néha vágyom az egyszerű szürkére, mert feketével nagyon elegáns tud lenni. Semmi extrát nem akartam, csak valami fémes szürkét, ezért karikákat fűztem össze szalmával, és ez lett belőle.

Narncs-fehér karik


Hogy ne legyen egyedül a narancskorona, kapott egy szalmás variációt is, ha egyszerűbb változatra vágyom.

Dropos narancskorona


Imádom a narancssárgát. Olyan vidám szín. Először csak a szélére tettem dropokat, aztán középre még kívánkozott egy kis dísz. Ez lett a végeredmény. Nagyon szeretem. Főleg akkor jó viselni, mikor borongós idő van. Egy kis melegséget lop a szürkeségbe.

Ezidáig utolsó fánkocska


Annyira belemerültem ebbe a technikába, hogy még egyet kreáltam, ami elegáns és romantikus, visszafogott színekkel. Most egy darabig nem csinálok ilyet, mert nagyon sokáig tart. :-)

Még egy kis fánkocska


Nem bírtam megállni, zöld-bézs színben is el kellett készítenem. Az egyik barátnőm favoritja, mindig le akarja nyúlni, de túl nagy neki. :-) Lehet, hogy egyszer átalakítom nyakékké, mert mindig oda próbálgatja, milyen jól nézne ki úgy. Januárban lesz a születésnapja, addig ráérek. :-)

Fánkocskák


Egy orosz blogban találtam anno, ott nyakékként volt megfűzve, de aszimmetrikus karkötőre vágytam, barna-bézs színben. Hát, ez lett belőle. A vége gombolós megoldással készült.

Arany-bézs kari


Első herringbone karim. Imádom ezt a technikát, mert gyorsan készül, így hamar sikerélményt nyújt. :-)