2010. április 30., péntek

Íriszek



Lisa Kan: Bead Romantique c. könyvéből született. Nagyon aprólékos, két napig fűztem, de megérte. :-) Most színkavalkádra vágytam, így lett az élénkzöld párja a padlizsán lila. Hihetetlenül jól mutat élőben is, és a színe is visszajött a képen. Pont ilyenek a valóságban. :-)
Szeretem az íriszeket, és van egy fajta, aminek pont ilyen élénk lila a szirma.

Négerkocka



Egy kis ujjgyakorlat a sok-sok horgolás után. Megkívántam a nagyon egyszerű fehér-barna kombinációt, és Szilu mintája adta magát. Nagyon szeretem.

2010. április 25., vasárnap

Bogyóláz



Újabb Bellone bogyó (még a hetekkel ezelőtt készült sorozatból) felhasználása. Végre befejeztem a Diának szülinapra ígért horgolt táskát (még majd egy hónap), és összeállítottam ezt a félbehagyott nyakéket. Most még az idő is kegyes volt hozzám, sütött a nap, jól visszajöttek a színek. :-) Semmi extra, csak sima bogyók a Bellone színeiből. Tetszik. :-)
A horgolt tatyót majd csak az ajándékozás után mutizom meg, persze a bélelése már a tulajra vár. :-)

2010. április 11., vasárnap

Virágállványom






Tegnap Oázis, ma OBI. Kicsit felturbóztam a lakást is virágokkal, olyanokkal, amik bírják a kiképzést. Hiába déli fekvésű a lakás, télen mégis sötét. A korona egy Phylodendron, húsvéti szerzemény kis falumból egy kedves ismerőstől; nála már nem fért el. Vettem Dracaenakat, Calatheát, Aglaonemat, Pepperomiat. Továbbá ellenállhatatlan volt a tüzes narancs húsvéti kaktusz, és a halványlila karácsonyi (ilyenkor???) kaktusz. :-) Összeültettem őket egy mini balkonládába, és az ablakpárkányon kaptak helyet bent.

Sárga muskátli


El sem hiszem! Ma elmentem a soroksári úti OBI-ba virágbeszerző körútra, és mit találtam!? Sárga muskátlit. Na jó, nem túl vad a színe, de mégiscsak sárga. Olyan, mint a vajkrém. Szerintem ez az első sárga nemesített musi, a fajta neve is Yellow First. Rögtön vettem kettőt, és télen nagyon vigyázok majd az átteleltetésükre. :-)

Tenger


Na, ez gyorsan kész lett. Bár időközben a Nap elbújt, mégis jó lett a kép. Dia varrt egy fülbevalótartót a kolléganőnknek, és hogy ne legyen üres, gyorsan készült bele egy kis "dobálós" füli. A karkötőhöz ugyan színben nem passzol, de a fülbevalótartóhoz igen. :-) Még egy apró hiányosság, hogy az akasztós változatom elfogyott, csak bedugósom volt, így most ezzel a megoldással lesz átadva, aztán beszerzem az akasztót, és újrafogalmazva is megkapja majd az ünnepelt. :-)

Tutti-frutti



Kolléganőmnek holnap lesz a születésnapja. Van egy ilyen színekből álló, ferdén csíkos felsője, így gondoltam, azokkal a színekkel nem lövök mellé. :-) Szereti a türkizt rózsaszínnel. Most szóltak, hogy egy nagyon egyszerű fülit még készítsek hozzá. Lehet, hogy arról már nem lesz kép, ha időközben besötétedik. :-(