2010. május 31., hétfő

Olíva-metálmályva



Első Flower Powerem. Már régóta szemeztem vele, de valami más mindig elcsábított. Most kínálkozott az alkalom, hogy a horgolt szetthez medálként megfűzzem. Csak annyit mondok, hogy ez a minta is kipipálva... Nem nőtt a szívemhez. :-S
De a színek miatt meg imádom. :-)

2010. május 29., szombat

Torzonborz



Nem is tudom, hogy született!? Elkezdtem szalmából hengert fűzni, a szélein kásával, aztán még egy kis szalma egy sorban, két sorban, három sorban... ez lett belőle. :-) Kicsit bohókás, de nagyon tetszik. :-) Csak egy nagyon egyszerű, szalmával megbolondított herringhurka készült hozzá. Pont átfér a tüskés henger lyukán. :-D

2010. május 24., hétfő

Cukorhab virágok grillázzsal 2

Ééééés elkészült a nyakék is. Már nem is bántam, az utolsó 10 cm nagyon uncsi volt. :-) De megérte, mert tetszik. :-D Természetesen egy szekérderéknyi fehér kása fogyott el. Szinte a teljes készletem. :-(

2010. május 22., szombat

Cukorhab virágok grillázzsal


Minden nagyszabású munka után lazítok kicsit. :-) Kásazabáló, időigényes, de egyszerű. Ebbe az egy kariba 20 g fehér kása emésztődött fel. :-) Most készül hozzá a nyakbavaló is. Valami orosz magazinban találtam a mintát, sokáig elfekvő készleten volt, a "majd egyszer megcsinálom" kupacban. :-) Most jött el az ideje, hogy nekiveselkedjem. Mindenkinek ajánlom, akinek épp nincs kedve nagyon odafigyelős munkához, de mégis produkálni akar valamit. Meg persze van sok-sok egyforma kásája. Hozzávalók: 11/0 A (rengeteg) és B szín, 11/0 delica, 0,16-os damil, türelem és sok idő. :-) Nagyon nem haladós minta.

2010. május 21., péntek

Giga bogyó



Flymouche: Aerith bogyóját is megfűztem, 30-as fagolyóra. Nagyon munkás volt, és nem is lett tökéletes, mert nem volt 15/0-s fekete kásám, csak 14/0-s, emiatt aztán a kör négyszögesedett. :-( Nem nagyon, de azért látszik. Először a színek is mások voltak, de azt túl tarkának találtam, így ollóra ítéltetett az első verzió, félig kész állapotban. :-) A lánc részéhez feldaraboltam a memória drótot, és a fűzött spirált ráhúztam. Így fodros hatása lett, ami mostanában nagyon bejön. Aztán, hogy ne legyen egyedül, készült egy nagyon egyszerű karkötő is hozzá.
Persze, már múlt hét végén készen lett, de csak ma volt olyan idő, hogy le is tudtam fotózni. :-) Azt hiszem, nem mostanában fogom újra ezt a bogyót megfűzni. :-D

Dia horgolt táskája


Végre megmutizhatom Dia szülinapjára készített horgolt táskát. Már tavaly ősszel említette, hogy szeretne egy igazi nyári horgolt táskát fehér színben, de nem sürgősre kérte. Természetesen evidenciában tartottam, de mostanság a gyöngyfűzés a szerelmem, így aztán csak tolódott-tolódott. Aztán kértem Diától egy határidőt, mert magamat ismerve tudom, hogy csak akkor állok neki, ha záros határideje van. :-)) Így lett belőle a születésnapja. Mivel az meg hét végére esik, én pedig már ma is szabadságon vagyok, így előrehozottan tegnap megkapta. Csak kicsit ugrott a nyakamba, mikor megnézte. :-D Örülök, hogy ilyen örömet tudtam vele okozni. Sok munkám van benne, három hétig készült. 15x15 cm-es négyzetek vannak összehorgolva, és darabonként 3 órát vett igénybe. Aztán pedig a végtelen vállpánt körbe-körbe, métereken keresztül. :-( Aztán egyszer csak elfogyott a fonal. :-)) Huhhh... De örülök neki, hogy megcsináltam, legalább a horgolást sem felejtem el. :-))
Természetesen a táska bélelése már Dia feladata, úgyis annyira ügyesen varr. :-)
Sok-sok Boldog Szülinapot, Dia! :-)

2010. május 15., szombat

Szalmavirág




Elérkeztem a 100. bejegyzéshez. :-))) Azt hiszem, ez a szett méltó lett hozzá. :-) Egyszerűen imádnivaló a medál ezekkel a félhold alakú gyöngyökkel. Már egy éve megvettem, de még soha semmire nem használtam. Úgy látszik, ehhez a medálhoz lett beszerezve. :-) Annyira csupasz volt simán befoglalva, hogy fel kellett kicsit díszíteni. A befoglalt "kő" csak egy egyszerű műanyag, lapos gyöngy, de nagyon szép fénye van. Bejönnek ezek a színek. A horgolt kari végtelenül egyszerű lett, csak néhány nagyobb üveg- és féldrágakő gyöngyöt kapott.

2010. május 9., vasárnap

Barack álom készen




Megszülettek a kistestvér bogyók is, így összeállítottam. Csak némi csíkos, színben passzoló üveggyöngyöt kapott, és sok láncot. Nem akartam ezt a meseszép bogyót elnyomni túl sok részlettel. Nagyon tetszik, egyik kedvencem lett. :-) Bár egész napos munka a gigabogyó, azt hiszem, még más színekkel is gyártok belőle. :-)

Barack álom


Fly: La Boolmouche mintája alapján készült tegnap. Egyszerűen nem tudok betelni vele, annyira gyönyörűséges lett. :-))) Csupa púder szín, nagyon finom árnyalatokkal. (Persze, felhős az idő, a képen láthatónál sokkal pasztellesebbek és csillogóbbak a gyöngyök). Delica helyett Treasures-rel készült, az egy kicsit olcsóbb. :-) Most szereztem be vagy 25 féle színt belőle. :-)
Még csinálok neki két kistestvért, de nagyon nem akarom túlbonyolítani, mert olyan, mint a szoliter növény: önmagában mutat a legjobban. Nem szeretném elnyomni ezt a giga bogyót túl sok körítéssel. :-))
Majd kiderül, mi sül ki belőle. :-)
A 25 mm-es bogyeszt a Bonsai Kreatívban szereztem be, náluk 6-40 mm-ig mindenféle méretű fagolyó van. :-)
A múltkori csalódás (Kaktuszvirág) után nagyon jó egy kis sikerélmény. :-))) Máris imádom ezt bogyeszt!!!!

2010. május 8., szombat

A kaktusz virága


Végre elkészült Happyland mintája alapján a kaktuszvirág. 60 db 3 mm-es swarit nyelt el. És nem lett olyan ütős, mint amilyennek kép alapján gondoltam. Kicsit csalódott vagyok. :-( Nem is beszélve a szemfájdító, könnycsorgató szivárványos, áttetsző fehér kásáról, amiből a lánc rész készült. Napi 9 óra számítógép bámulás után kész kínszenvedés volt esténként fűzni. Amúgy nagyon lassan készült. De túl vagyok rajta. Azt hiszem, mostanában nem fűzök ilyet. :-)
De persze, azért tetszik, csak...

2010. május 2., vasárnap

Nagyi ékszerdobozából



Antik hatásúra sikeredett, találtam hozzá egy patinás kinézetű medált, kicsi bronz szőlő fityegőt. Nagyon tetszik, de egyelőre elég a török horgolásból. :-) Most épp Happyland: Fiore di Cactus mintájával küzdök. Ezzel elbíbelődöm egy darabig, olaszt kell fordítanom, mert elakadtam kicsit a kottájában, és van hozzá magyarázat (olaszul). :-D Na, de nem keseredünk el! Ez a minta nem olyan haldós, mint a török horgolás, így pár napig nem lesz mit feltennem. :-)))

Fekete lyuk



Egy rég elkészült fekete-ezüst Bellone bogyó, újonnan tanult török horgolás, és egy hatalmas fekete lyuk. :-) Ezt hoztam össze egy nyakékké. Imádom a török horgolást, annyira haladós. :-) Persze, azért nem mindig ezt fogom csinálni, csak most rögzítem a hosszú távú memóriámba a technikát. :-D Szerintem ez olyan lesz, mint a biciklizés. Nem lehet elfelejteni. :-)

2010. május 1., szombat

Natúr




Első török horgoltam. Már egy ideje kacérkodom a gondolattal, hogy megtanulom ezt a technikát is, aztán tegnap este felfűztem a gyöngyöket, beültem a gép elé, és a videó alapján, lépésről-lépésre lekövettem. Csak háromszor kellett visszabontanom az első 3 sort. :-D Aztán ment, mint a karikacsapás. Sokkal haladósabb és egyszerűbb, mint a sima gyöngyhorgolás. Két külön szálat csináltam, mert első körben karkötő lett belőle, összefogva középen azokkal a gyöngyökkel, amik most medálként funkcionálnak. Persze, kariként nagyon nem tetszett, így lebontottam. Volt egy darabka memóriadrótom, ami másra már nem lett volna elég, és arra fűztem fel a nagy bogyókat. A drót íve miatt nyakban nagyon jól mutat. :-)
Azt hiszem, még egy párat gyártok belőle, különféle díszítésekkel. :-D