2010. december 31., péntek

Fenyőgirland



Egy újabb variáció Coco Chenille-re: sötétzöld 8/0, a díszítés pedig 8/0 ezüst és 15/0 füstös csillogó szürke. Ez is a szívem csücske lett. :-) A közepe egy régi szerzemény, ami ebbe a színösszeállításba kívánkozott.

Kandiscukor



Már egy ideje szemeztem a Coco Chenille mintával, és most végre eljutottam a megvalósításig. :-) Sajnos, a valódi csillogást nem adja vissza a kép, semmi Nap sem süt. :-( A valóságban csupa csili-vili ragyogás a triangle díszítésnek köszönhetően. Imádom!!!

2010. december 30., csütörtök

Tündérkert




Na, még egy virágos nyakék... :-) Annyira szeretem fűzni, és egymás mellett ez a három színű delica olyan jól nézett ki, hogy belőlük lett a virág. Egy krémsárga, egy aligmályva, és egy csokibarna. Az alapot jól megszenvedtem, mert először elkezdtem horgolni, nem tetszett. Aztán St. Petersbrug készült hozzá, az sem tetszett. Végül a legegyszerűbb megoldás lett a legjobb. Így már nagyon tetszik. :-)
Mindenkinek nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok, továbbá sok-sok gyöngyös szépséget!

B.U.É.K.

2010. december 23., csütörtök

Pipacsok



Első alkalom, hogy a brick-stitch technikát használtam. Nem is tudom, miért hanyagoltam ennyi ideig, mert nagyszerű technika. Olyan örömmel fűztem a szirmokat, hogy pikkpakk készen lettek. Egyszerű, pöttyös horgolt lánc, és egymás alá a két pipacs... Na persze, mivel a pirosat nem szeretem, terracotta színű treasures mellett döntöttem. Szerintem lesz még pár hasonló, előbb-utóbb... :-))

Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!

Krémbogyók



Ez a bogyós lángolásom utolsó darabja. Itt már kifulladtam. :-) Szeretem a színét, egészen finom krémsárga delica kevés barnával és naranccsal. Sajnos, a téli napfény kevés hozzá, hogy visszaadja az igazi színeket. Most egy kis időre félreteszem a bogyókat, hiszen annyi más van, amit szeretnék megfűzni! :-)

Áhitat



Jelentem, vége (egyelőre) a bogyós korszaknak! Megint elkapott a horgolás, az örök kedvenc. :-) Most semmi cafrang, csak metál aranyzöld és fukszia díszítést kapott spirál alakban. Annyira egyszerű és finom, légies, hogy egyik kedvencem lett. :-)

2010. december 10., péntek

Alkonyi dzsungel





Igen, még mindig bogyó... :-) De, hogy ne legyen unalmas, próbálom más formákba öntéssel izgalmasabbá tenni. :-D Mikor elkészültek a bogyók, már rutinból nyúltam a memória drót után, aztán valami sugallattól vezérelve kiborítottam a szerelékes dobozt, és rátaláltam az ezer és egy éve vásárolt távtartókra. Azonnal összeállt a kép. Este 10-től éjfélig tartott összeszerelni, néha bontani kellett, mert eltörött a gyöngy... Csak kicsit voltam fáradt, de hétfő reggel ebben akartam bemenni köszönteni az imádott régi-új főnöknőmet, aki valami csoda folytán visszajött hozzánk. :-) Pár hete neki készítettem a Pezsgős vacsorát ajándékba. Akkor már tudtam-éreztem, hogy újra velünk, mellettünk fog dolgozni... :-)))

2010. december 5., vasárnap

Róma




Újabb bogyós szett! Nem tehetek róla, képtelen vagyok mást fűzni! :-) Vétlen áldozata vagyok a bogyóláznak, még ha már esetleg unjátok is őket...
Képtelen vagyok abbahagyni. Lehet, hogy már én is várom a végét. Vagy mégsem??!! :-D
Na, mindegy is, mert most ezek mennek (meg a bárányfelhők). :-) Nem vagyok egy piros imádó, de ebben most fellelhető, ha nem is sok helyen. Ebben a mennyiségben még tetszik is. Kicsit feldobja a krémet.
Minta: még mindig Ildés.