2011. szeptember 24., szombat

Nekem is van...



Maze Lace-em. :-) Kedves minta, már tervben volt egy ideje. Mivel mostanság megint nem jön az ihlet, de valamit csinálni kell, így rá esett a választás.Nagyon szolid színekből, finoman, nőiesen...
Minta: Sabine Lippert
Thank you!
Mellékesen küzdök a ferde horgolás tanulásával, de valahogy nem sikerül. :-( Most az 5. újrakezdésnél tartok. Hiába Zsuzska profi segédlete, jó tanácsai (világos fonal, világos gyöngy), nekem mindig tovább tart a horgolás elsajátítása (a csőhorgolást is csak sokadjára sikerült megtanulnom). Nem mindig előnyös, ha az embernek nagy gyakorlata van a hagyományos horgolásban. :-( Sokszor olvastam, hogy akik életükben először vettek horgolótűt a kezükbe, elsőre tökéletesen megtanulták. Hiába na, a szűz kéz... :-)
Szorítsatok, hogy mielőbb elsajátíthassam ezt a gyönyörű technikát! :-D
Most megyek, hogy megküzdjek a ferde horgolással...

2011. szeptember 18., vasárnap

Csörögefánk


Egy újabb, régóta talonban tartott minta. :-) Közepesen sok munka: a fűzés haladós, az összevarrás macerás, szóval kiegyensúlyozott az elkészítés módja. :-D Fahéj bronz és rózsaszín szivárványos zöld delicából készült. Ez az első kapocs nélküli karperec fazon. Leheletnyit nagy lett, de nem vészesen. Egy egységgel kevesebb már veszélyeztetné a károsodás nélküli felvételt. :-)
Minta: BB 2009. augusztus


2011. szeptember 11., vasárnap

Frivol(itás)




Már évek óta kacérkodtam ezzel a mintával (Marie le Sueur: Tourvelle), hát most belevágtam, tele nagy tervekkel: hogy lesz hozzá nyakék is. :-)
Aztán meg alig vártam, hogy legalább egy karkötőnyit elkészítsek belőle... :-D Nem haladós türelemjáték, így aztán marad csak a kari. :-)
Bár csodás a minta, a frivolitás (vagy hajócskacsipke) mintáit használja, légies, könnyed, de azt hiszem, ez volt az első és utolsó ilyen jellegű ékszerem.
Csak birkatürelműeknek ajánlom. :-D