2010. február 26., péntek

Meglepő, megható. Díjat kaptam!!!!


Valami teljesen váratlan dolog történt velem ma.
Pár napja nem jártam az e-mail fiókomban, így ma (mivel már lejárt a munkaidőm, és itthon csücsülök pár órája) kinyitottam. És mi esett ki belőle?
Kaptam egy Kreatív Blogger Díjat Simon Orsitól, amit hamarosan én is tovább fogok ajándékozni 3 kedvencemnek. :-)
De nem ma! Még egy kicsit dédelgetem magamnak... :-) (Bocsánat az önzésért, de olyan sok tehetséges gyöngymán van, hogy ilyesmire nem is számítottam).
Kicsit olyan, mint a szépségkirálynők koronája, csak én nem fogok rajta 1 évig ülni. :-)

Még egyszer köszönöm Orsinak a DÍJAT!!!!

Sárkánypikkely karkötő



Hát, nem gondoltam volna a nyakék elkészülési ideje alapján, hogy a karkötőt egy hétvégén megfűzöm. Pedig ugyanannyi bogyó, mint a nyaki. Dupla soros lett, szélesen, ahogy én szeretem. :-) Még a kép is egészen jó lett, pedig ma esik az eső. :-(
Na, mondjuk a "szett" megnevezésem kicsit sántít, mert más lett a kapocsmegoldás a karin, mint a nyakéken, mivel nem vagyok Siva, és csak két kezem van. A karomra képtelen lennék egy kézzel felvarázsolni azt a gombolós megoldást... :-)

2010. február 20., szombat

Sárkánypikkely



Végre elkészült! Már azt hittem, sosem fejezem be, pedig nem is bonyolult, csak aprólékos. Főleg az összevarrogatás. De nem zuhantam kétségbe, már készül hozzá a karkötő is, persze dupla sorral, ahogy én szeretem. Szóval ugyanannyit meg kell fűznöm a karihoz, mint a nyakékhez. Viszont annyira tetszik, hogy belevágtam egy megint két hetes projektbe. :-)
A peyote szalag színe persze nem jött vissza, ennyire nem bordó, inkább sötét mályva. Eredeti színben tényleg olyan, ahogy a sárkány bőrét elképzelem: kicsit szivárványos, zöldes-bordós. Az eredeti kapocs megoldás nem tetszett, így változtattam rajta. Így sokkal jobban passzol a többihez. Szerintem. :-)
Minta: BW magazin 2007 dec-2008.jan.

2010. február 7., vasárnap

Diókopács kari





Íme, a karkötő. Kicsit más lett a közepe, mint a medálnak, hiszen más a funkciója is. Szerelőpálcára fűztem teklákat, azzal hidaltam át a minták közepét. A kapocshoz tettem egy kis szőlő-lógicát. (Azt hiszem, Nagybzsuzsa minta-elnevezése ihletett meg. - Köszönet a Szőlőszem medál mintáért). :-)

Diókopács


Mint az éretlen dió héja, amitől napokig fekete volt a kezünk. :-) Imádom a színeit, most aktuális kedvencem. Készült hozzá kari is, egyszerűen abbahagyhatatlan. Már újabb színkeverés folyik a fejemben, amit még szívesen elkészítenék. Talán meg is lesz, de még annyi mindent kellene fűznöm. :-)