2010. november 16., kedd

Babapiskótás menyország (nem sütős)

Sziasztok Édesszájúak!

Mivel várom a hét végét, hogy fotózhassam a legújabb alkotásomat, így most kép helyett egy tuti finom, habos, könnyű nyalánkság receptjét osztom meg veletek.
Közeleg a Karácsony, a nagy családi összejövetelek, így egy kis időspórolós desszertet senki sem fog megvetni.

FIGYELEM! A megadott adag hatalmas mennyiségű, egy kisebb nagycsaládnak is elég. :-D

Hozzávalók:

3 doboz 450 g-os tejföl
500 ml-es habtejszín (hűtsd le, sokkal szebben fel lehet verni)
2 csomag babapiskóta
9 ek porcukor
2 citrom reszelt héja
1,5 citrom leve

Elkészítés:

A tejfölt, a porcukrot és a reszelt citromhéjat, citromlevet összekeverjük. A keményre felvert tejszínhabot lazán hozzákeverjük. Mély, öblös üveg- vagy egyéb tálba rétegesen lerakjuk a babapiskótát és a krémet. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon a babapiskóta, és összeérjenek az ízek.

Aki nem szereti a citromot, naranccsal, eperrel, barackkal, vagy más gyümölccsel és a levével helyettesítheti. Szerintem (gyümölcstől függően) nem árt neki egy kis rumba áztatott mazsola, fahéj, vanília, tortadara, csokireszelék..., kinek-kinek ízlése szerint. Csak az íze miatt. :-)))

Remélem, néhányan örülni fognak neki, és ízleni fog a vendégeknek!

Jó étvágyat kívánok hozzá! :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése