2011. szeptember 24., szombat

Nekem is van...



Maze Lace-em. :-) Kedves minta, már tervben volt egy ideje. Mivel mostanság megint nem jön az ihlet, de valamit csinálni kell, így rá esett a választás.Nagyon szolid színekből, finoman, nőiesen...
Minta: Sabine Lippert
Thank you!
Mellékesen küzdök a ferde horgolás tanulásával, de valahogy nem sikerül. :-( Most az 5. újrakezdésnél tartok. Hiába Zsuzska profi segédlete, jó tanácsai (világos fonal, világos gyöngy), nekem mindig tovább tart a horgolás elsajátítása (a csőhorgolást is csak sokadjára sikerült megtanulnom). Nem mindig előnyös, ha az embernek nagy gyakorlata van a hagyományos horgolásban. :-( Sokszor olvastam, hogy akik életükben először vettek horgolótűt a kezükbe, elsőre tökéletesen megtanulták. Hiába na, a szűz kéz... :-)
Szorítsatok, hogy mielőbb elsajátíthassam ezt a gyönyörű technikát! :-D
Most megyek, hogy megküzdjek a ferde horgolással...

12 megjegyzés:

  1. Hermoso trabaj, estupenda combinaciòn.....

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű karkötő,nagyon jó minta,és nagyon jó színekkel fűzted!Ebbe igazad van én is tudok horgolni,de még a ferde nekem is mumus!))

    VálaszTörlés
  3. Szívem csücske ezek a csajos csipkecsodák!Nagyon-nagyon szép!!!

    VálaszTörlés
  4. Great work!!! Wonderful colour scheme!!!

    VálaszTörlés
  5. Annyira szép akár egy csipke, nagyon jól összehangoltad a színeket.Sok sikert a horgoláshoz.

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon szép lett! Ihletként súgom, ki találsz hozzá egy szép medált is:))

    VálaszTörlés
  7. Szia
    Gyönyörűek a műveid, mint ez is. Csak csodálni tudom. A ferde horgoláshoz esetleg tudok ajánlani még egy csajszit SiZsu-t, aki a blogjában szintén nagyon alaposan bemutatja a horgolás menetét, talán így sikerülni fog : http://gyon-gyik-ek.blogspot.com/2011/05/gyongyhorgolas-iii-resz-rovidpalcas.html
    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon köszönöm az elismeréseket, és jó tanácsokat, valamint együttérzést a ferde horgolással kapcsolatban.
    Kitta! Óriási segítség volt SiZsu blogja! Ez volt a gond. Hamispálcával akartam ezt is horgolni, mint a sima csőhorgolást. Nem csoda, hogy a 4-5. sorra már úgy beszűkült a cső, hogy feladtam az egészet. Most rögtön neki is álltam SiZsu útmutatása alapján, és IGEN!!! Már a második sor úgy áll, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Rövidpálcával kell dolgozni hamis helyett!
    Nagyon, nagyon köszönöm! :-)))

    VálaszTörlés
  9. Jaj, de jó! Örülök, hogy segíthettem :))

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű munkák! A horgolást nekem is újra kéne kezdenem, van néhány horgolt kari kezdeményem, de egyiket se fejeztem be.

    VálaszTörlés